EINDHOVEN AAN ZEE

HOME

IDEEËN

ARCHIEF

KONTAKT

Het broeikaseffekt is inmiddels onomkeerbaar geworden. Dat heeft nadelen, maar vooral een groot voordeel. Door het smelten van de ijskappen op de Noord- en Zuidpool en Groenland zal de zeespiegel aanmerkelijk stijgen. Dat gaat al vóór 2040 gebeuren.

Onze wetenschappers hebben uitgerekend dat de kustlijn zal komen te liggen bij ons prachtige Eindhoven. Dat biedt kansen, die we niet moeten laten liggen. Daarom beginnen we nu al met plannen maken.

Eindhoven aan Zee is voor de investeerder van nu een een goede kans om straks flink te kunnen meeprofiteren van Eindhoven als havenstad, als toonaangevende badplaats en dé stad voor de watersportliefhebber.

Ja hoi, mijn naam is Lorette de Mar en ik ben dolenthousiast over het initiatief 'Eindhoven Aan Zee'. Want wat heeft Eindhoven nu? Het is hier saai, vaak nat en koud en niks te doen. Wat ik wil is in mijn eigen stad lekker de hele dag aan het strand kunnen liggen, beetje rondhangen in een strandcafé en 's avonds naar de stranddisco of zo. En lekker de hele dag in m'n bikini, heb ik ook weinig was aan het einde van de week. Heerlijk toch? Ik probeer ook zoveel mogelijk bij te dragen aan het broeikaseffect door bijvoorbeeld altijd de TV aan te hebben, alle lichten aan te laten als ik weg ga en voor kleine stukjes ook de auto te pakken. Zelfs als het te voet of met de fiets sneller is! Als het aan mij ligt smelten die ijskappen vandaag nog af en zit ik morgen met de Flair en een cocktailtje aan het prachtige, zonovergoten Eindhovense strand!

Groetjes van Lorette.

Geweldig initiatief! Dat is wat wij van de VVD bedoelen met ondernemingszin. En het bewijst dat die zeurpieten van Greenpeace en al die andere linkse rakkers niet weten waar ze over praten. Global Warming geeft juist een impuls aan de economie! Het heeft voordelen voor nu en in de toekomst. Nu kunnen we gewoon doorgaan met het laten groeien van de markt en de energie consumptie, en tegelijkertijd scheppen we zo hele nieuwe kansen voor de toekomst. Voorwaarts met 'Eindhoven Aan Zee'!

Hans van Balen - VVD


Verrassend idee. En dat laat ook zien dat Nederland weer vitaal is, we gaan niet bij de pakken neerzitten maar kijken juist met een positief oog naar de toekomst. Kansen grijpen, innovatief bezig zijn. Dat is wat ik bedoel met de VOC mentaliteit. Eindhoven Aan Zee is daar een mooi voorbeeld van en is dan ook uit mijn hart gegrepen.

Jan-Peter Balkenende

Dit is natuurlijk de Droom van Shell. Wij zullen ook ons best doen om bij te dragen in woord en daad om de doelstellingen van deze Stichting 'Eindhoven Aan Zee' te ondersteunen. Bij deze kan ik al toezeggen dat we de potjes die we op het vuur hebben staan wat betreft alternatieve en minder milieu belastende energievoorziening, dat we daar nog geruime tijd op moeten blijven studeren. De techniek ontwikkeling voor bijvoorbeeld zonne energie hebben we al flink kunnen vertragen, maar we kunnen wellicht nog meer doen.

Jeroen van der Veer - Shell

Mijn naam is Gerard van Aalscholvers en ik ben vogelliefhebber. Of eigenlijk houd ik alleen van zeevogels. Die zijn er in Eindhoven nog veel te weinig. Er zijn natuurlijk wel wat meeuwen, vooral bij de enkele vuilstortplaats in de omgeving, maar het is nog veel te weinig. Een goede reden dacht ik zo om dit 'Eindhoven Aan Zee' project op alle mogelijke wijzen te steunen. Immers, met de stad aan zee komen de zeevogels ook wel. Mocht dat wat langer duren, dan kunnen we ze nog altijd gaan importeren uit andere plaatsen met zee. Ikzelf werk mee aan het smelten van de ijskappen door een door mij zelf ontwikkelde en uitgevoerde modificatie aan mijn koelkast en diepvriezer. Ik heb overigens verschillende koelkasten en diepvriezers, ook om de zeevogels uit mijn collectie goed te houden. De modificatie is simpel en eenvoudig uit te voeren door iedere middelmatig begaafde doe-het-zelver, een instructie daarvoor heb ik op de site gezet. Na modificatie heeft u ook veel gemakkelijker toegang tot de inhoud van uw koelkast/diepvriezer, wat de voordelen dus alleen nog maar verhoogd. Het belangrijkste element van deze koelkastaanpassing is het verwijderen van de deur/deksel van de desbetreffende koelkast/vriezer. Zo kan de kou er gemakkelijk weer uit en zal de koelinstallatie overuren moeten draaien. Dat laatste verbruikt veel stroom en draagt dus bij aan het gewenste broeikaseffect. Berekeningen laten zien als deze modificatie landelijk verplicht wordt gesteld dat het Eindhoven aan Zee zeker met enkele jaren kan bespoedigen. Een goede zaak!!!

Gerard van Aalscholvers

Als burgemeester staan veiligheid en openbare orde, werkgelegenheid en regionale samenwerking hoog op mijn prioriteitenlijst. Ik wil me daarom graag inzetten voor de verdere uitbouw en versterking van de toekomstvisie: "Eindhoven Aan Zee"

Rob van Gijzel - burgemeester van Eindhoven