EINDHOVEN AAN ZEE

HOME

IDEEN

ARCHIEF

KONTAKT

> Nieuwsbrief Eindhoven aan Zee juli 2007
>
> IN DEZE NIEUWSBRIEF
>
> Eindelijk weer een nieuwsbrief....
> De zee komt...!
> Plannen voor nieuwe haven
> Nieuw initatief van de makers van Eindhoven aan Zee
>
> Eindelijk....
> Het heeft even op zich laten wachten voordat er weer een nieuwbrief kwam, niet uit onwil, maar meer omdat er even wat minder te melden was. Ondertussen probeert Eindhoven aan Zee meer gevoel te krijgen voor wat de achterban wilt. Luisteren naar het volk is tegenwoordig immers d manier om je koers te bepalen. Het is niet de bedoeling dat je als denktank of maatschappelijke beweging zelf met goed doorwrochte plannen komt, of met een pakketje aan principile ideeen waaraan je de regelgeving wilt ophangen. Dat hebben we in deze moderne tijden achter ons gelaten, dat is te elitair. Voor een goed idee en de politieke besluiten die daarbij horen gaan we gewoon de straat op en vragen aan de argeloze trimmer, de man met het hondje, de gehaaste moeder met krijsende kleuter op de fiets wat we nou met de toekomst aan moeten, hoe we Europa sterker moeten maken (niet f maar he) en of we nou wel of niet boos moeten zijn op Iran omdat ze ook een atoombom willen hebben net als Amerika, Isral, Pakistan en India. Deze antwoorden worden dan door ons gerenomeerde enquete buro EAZO (Eindhoven aan Zee Onderzoekburo, onder leiding van Gerard van Aalscholvers) verzameld, bij elkaar opgeteld, voorzien van een geheime heuristische wiskundige onderbouwing en hier baseren we voortaan onze koers op. Dat scheelt een hoop nadenken voor het kernteam, en lost bovendien het probleem op van de argumenten. Immers onze koers is gebaseerd op de mening van het volk, dat ontslaat je van de verplichting je voorstellen met argumenten te onderbouwen. En in ons geval betekend dat dat Eindhoven aan Zee een prachtige toekomst heeft; vrijwel iedereen antwoordde op de volstrekt objektieve en neutrale vraag: "Zou het strand niet best wat dichterbij mogen liggen?" met een volmondig 'Ja!".
>
>
>
> De Zee Komt
> Aankomende zondag is er bij het TAC te Eindhoven een interessant festival met de aansprekende titel: De Zee Komt. Op http://www.viaventosa.nl/ vind je meer info over dit festival. Er worden naast allerlei aktiviteiten ook twee interessante lezingen gehouden. Sprekers zijn Csare Peeren van 2012Architecten en Hans Labohm, publicist. Ze gaan het hebben over het milieu in de zin van oplossingen, zonder de gebruikelijke doemscenario retoriek. Deze lezingen worden ingeleid door initatiefnemer van het Eindhoven aan Zee projekt Allard Krijger. Het festival is open vanaf n uur, de lezingen beginnen rond half vijf in de kleine theaterzaal van het TAC in Eindhoven.
>
>
>
> Haven
> Naast alle ideen om Eindhoven aan Zee interessant te maken voor de toerist en de middenstand krijgen we steeds meer vragen over Eindhoven als wereldhavenstad. Als vervanging van Rotterdam zeg maar. Een grote containerhaven wordt al ingeplanned in het bestemmingsplan en een scheepwerf is zeker ook interessant. Klein probleem is dat we dit moment nog niet precies weten hoe de nieuwe kustlijn komt te lopen en dat weerhoudt investeerders er van om definitieve toezeggingen te doen. Bovendoen ondervinden we op dit moment wat (oneerlijke!) konkurentie vanuit Amersfoort aan Zee. We houden jullie op de hoogte! Hieronder een foto van Eindhoven aan Zee vanuit de stad gezien. Er komen grote containerschepen langsvaren, op weg naar de moderne haven van Eindhoven aan Zee. De planning is nu dat die ongeveer (... daar heb je het al...) komt te liggen waar nu nog Best te vinden is. Dat moet dan wijken, maar daar verwachten we geen problemen mee. Maar het zou ook nog Veldhoven kunnen worden, misschien Waarle. Binnenkort hopen we daar (met behulp van ons onderzoekburo EAZO) een knoop te kunnen doorhakken, wat de weg vrij maakt voor investeerders om over de brug te komen.
>
>
>
> Zelf een goed idee voor Eindhoven aan Zee...? Ook iets schrijven voor in de nieuwsbrief? Neem kontakt op via:
>
> WWW.EINDHOVENAANZEE.EU
>
> Uw EAZ team:
> Elysia Sabornata
> Allard Krijger
> Lorette de Mar
> J.P. Balkenende
> J. van de Veer
> G. Aalscholvers
> Ben Ziener (erelid)
>
>
>
>
>
> Nieuwsbrief Eindhoven aan Zee maart 2007
>
> IN DEZE NIEUWSBRIEF
>
> In slaap gesust...
> Eindhoven in de Zon
> Groeten uit Eindhoven aan Zee
> Leuk uitje....
>
> In slaap gesust.
> Met de komst van het nieuwe kabinet en de meer 'groene' uitsraling daarvan is ook Eindhoven aan Zee weer een nieuwe fase ingegaan. Het groene geweten van de Nederlander wordt in slaap gesust, men denk namelijk dat er nu iets gaat gebeuren. Wij van Eindhoven aan Zee weten natuurlijk wel beter. Ons toekomstbeeld blijft ongewijzigd en mooier nog: het gaat allemaal gewoon door. De verkoop van energietrekkende plasma TV's, de steeds grotere auto's, vele zinloze kilometers, de ekonomische groei. En stilletjes aan komt Eindhoven aan Zee steeds dichterbij, we hoeven niet eens meer aktie te voeren nu het 'protest' verstomd is. Alleen Al Gore roert zich nog, maar zo'n onheilsprofeet gaat op den duur ook vervelen. Bovendien is zijn boodschap z ontzettend Holywoods aangedikt dat je hem gewoon niet serieus knt nemen. En films zijn toch al niet echt. Geen gevaar dus voor Eindhoven aan Zee.
>
> Eindhoven in de Zon...
> Er zijn voorzichtige plannen om samen met het Cultureel Initiatief WEI Eindhoven aan Zee verder te gaan ontwikkelen. Een van de plannen is om het Eindhovense Fista Del Sol om te dopen tot Zonnig Eindhoven aan Zee. Met een EAZ bikini wedstrijd, een tijdelijk strand bij het Evoluon en allerlei zee aktiviteiten in de stad. Een kleine vooruitblik in de toekomst zeg maar.Is er onder jullie misschien iemand die mensen in de gemeente of de organistatie van het Fista Del Sol kent? Neem dan even kontakt op.
>
> Groeten uit Eindhoven aan Zee
> En ze zijn er! De ansichtkaarten met een impresionistische kijk op het Eindhovense strand met op de achtergrond het Evoluon. Natuurlijk met de tekst "groeten uit Eindhoven aan Zee' . Kaarten zijn te bestellen via email en kosten 1,50 per stuk, exlusief verzendkosten.
>
>
> Leuk uitje...
> Heb je aankomende zondag 25 maart niets te doen en je bent ook nog eens ongemeen laat uit bed, ga dan een BRAK ontbijt genieten (vanaf 14:00) bij Cultureel Initiatief WEI. Leuke bijkomstigheid is dat Allard Krijger, de initiator van Eindhoven aan Zee, deze happening muzikaal omlijst met zijn muziek projekt ERG (Elexotische Recepten voor Geluid). Deze middag samen met experimenteel gitarist Ruud Peeters. Allard bespeeld onder meer de theremin (een elektronisch muziekinstrument dat je bespeeld znder het aan te raken!). Voor meer info kijk op: www.wei.nu
>
> WWW.EINDHOVENAANZEE.EU
>
> Uw EAZ team:
> Elysia Sabornata
> Allard Krijger
> Lorette de Mar
> J.P. Balkenende
> J. van de Veer
> G. Aalscholvers
> Ben Ziener (erelid)
>
> Nieuwsbrief Eindhoven aan Zee jan 2007
>
> www.eindhovenaanzee.eu
>
> IN DEZE NIEUWSBRIEF:
>
> Duistere aktie....
> Eindhoven aan Zee in Plaza Futura....
> 'Graadje Meer' update....
> Tweede kandidaat EAZ award...
> Promo materiaal...
> Software onderweg...
>
> Mag het licht aan?
> Een paar dagen terug kreeg Eindhoven aan Zee een in eerste instantie verontrustend mailtje in de mailbox. Het was een oproep om op 1 februari (donderdag...) om vijf voor acht het licht uit te doen voor vijf minuutjes, als aktie vr 'het milieu'. Na een eerste schrikreaktie hebben wij hier in ons uitstekend verlichte kantoor over de grond gerold van het lachen. Hilarisch!! Nou, dat zal helpen zeg! Goeie aktie; daarmee zet je 'het milieu' nou eens echt op de kaart!!!.

VERDER >>>>