EINDHOVEN AAN ZEE

HOME

IDEEËN

ARCHIEF

KONTAKT

> Daarna, om acht uur dus, gaat het licht natuurlijk weer aan en iedereen neemt vrolijk achter zijn flatscreen plaats om hoofdschuddend de laatste milieurampen te kunnen zien terwijl in de droogtrommel de was guitig aan het haasje over springen is en de afwasmachine op de achtergrond wat rinkelt met servies. Uit dit alles blijkt gelukkig weer dat de groene lobby geen partij is voor het Inovatieplatform Eindhoven aan Zee. Bovendien hebben wij even bij de gemeente wat geďnformeerd en de toezegging gekregen dat alle straatverlichting, verkeerslichten en verlichting van gebouwen gewoon aan blijven. Verder hebben wij via de politie geregeld dat alle auto's ook, net als altijd, met verlichting moeten rijden. Dus er is niet echt een probleem.
> Blijft die andere nijpende vraag staan: wat willen we met 'het milieu'? Is dat iets dat hetzelfde moet blijven, of is dat iets dat 'met zijn tijd mee' moet gaan? Eindhoven aan Zee is voor groei, ontwikkeling en stijgende welvaart door te reageren op een dynamische werkelijkheid Door alles te willen houden zoals het nu is, houd je de vooruitgang tegen. Als je wilt dat de mens geen invloed heeft op zijn omgeving, dan zul je het uitsterven van de mensheid moeten gaan nastreven. Al het andere is eigenlijk hypocriet.
>
> Dus, beste vrienden van Eindhoven aan Zee, de aktie 'licht uit' is nu al een fiasco. Het laat precies zien hoe zwak de milieufundamentalisten eigenlijk zijn. Het zal niet zo heel lang meer duren of deze symbolische tegenstribbelingen zullen ook wegspoelen en dan kunnen we onze energie gaan richten op de taak die voor ons ligt. Een vuurtoren bij Eindhoven aan Zee!
>
> Eindhoven aan Zee in het Lagerhuis / Plaza Futura
> Volgende maand, 27 februari om precies te zijn (van 20:30~22:00), vindt er in de Plaza Futura te Eindhoven een discussie plaats onder de noemer 'Lagerhuis'. Dat doen ze daar wel vaker. Deze keer is het thema: MILIEU en wij van Eindhoven aan Zee zijn ook uitgenodigd om mee te praten. In ieder geval zal onze woordvoerder Allard Krijger aanwezig zijn en wellicht Elysia ook. Lorette de Mar komt in ieder geval niet, die gaat die dag wat nieuwe bikini's kopen. Over Loretta en haar bikini's verderop meer. Eindhoven aan Zee roept alle nieuwsbrief abonnees op om ook te komen, voor het broodnodige tegenwicht en het ontmaskeren van de tweeslachtigheid bij de groene gesprekspartners.
>
> Graadje meer
> De aktie 'Mag het een Graadje meer' breekt alle records, mede door het zachte weer. De heer en mevrouw Theo en Rita Opisch melden een gemiddelde temperatuur van 31,4 graden in hun woonkamer. Maar de heer J. van der Veer gaat daar vér overheen met zijn 33,6 graden in een heel kantoorkompleks. Het kan altijd beter,.... Je kunt nog meedoen, de aktie loopt tot aan de lente. Stuur een mailtje naar eindhovenaanzee@chello.nl om je in te schrijven.
>
> EAZ award
> Verder willen wij bij Eindhoven aan Zee jaarlijks een onderscheiding gaan toekennen. We roepen onze nieuwsbriefleden op om met genomineerden te komen. De eerste genomineerde voor de EAZ award van 2007 is Essent met zijn palmoliecentrales (zie ook de nieuwsbrief van dec2006). Inmiddels is er een tweede (vooralsnog anonieme) kandidaat gemeld door Ad Boonman:
>
> Beste Elysia
> Laatst hoorde ik een echt positief idee uit de wereld van de oliemaatschappijen (via een lezing van een Nodelprijswinnaar economie (naam kwijt); hij had het idee gehoord op een conferentie in Davos).
> We hoeven de opwarming van de aarde helemaal geen probleem te vinden. De Zuidpool zal daardoor in de loop van een aantal 10-tallen jaren (een groot deel) van haar ijs verliezen en dan worden de olievoorraden daar ten minste economisch winbaar!.
> Dat is je ware optimisme!
> Bovendien is het dan zo dat we heel veel moeten pompen of verzuipen en die extra olie kunnen we dan goed gebruiken.
> Ik woon in Strijp en ik verheug me al enorm op de mijn dagelijkse wandelingetje voor een zonnebad op het subtropische strand (geen surrogaat E3 meer) en duik in de echte zee met golven van surfhoogte. Aan het verbieden van de Nieuwjaarsduik omdat het veel te stormachtig is en om te voorkomen dat er wat slachtoffers vallen, daar trek ik me dan ook niks van aan.
> Ik hoop je nog 'ns op het strand te ontmoeten.
> Ad Boonman
>
> Een heel welkome bijdrage van een EAZ nieuwsbrief abonee, dank daarvoor. Heb jij ook een kandidaat voor de EAZ award 2007? Mail het ons!
>
> Promo materiaal
> Van verschillende kanten is er gevraagd of Eindhoven aan Zee ook promotie materiaal wilt ontwikkelen zoals T-shirts, kaarten, badlakens enzomeer. Lorette de Mar is bezig een Bikini lijn te ontwerpen met daarop het Eindhoven aan Zee logo. Nu wil dat nog niet erg vlotten, vooral omdat er nog geen logo is. Iemand onder de lezers die een mooi logo kan ontwerpen? Verder is de vraag of er geďntereseerden zijn in T-shirts, petjes, zwembandjes, emmertjes of badlakens met een afbeelding van Eindhoven aan Zee (bijvoorbeeld het Evoluon aan het strand)? Bij voldoende animo gaan we die in produktie nemen. Ansichtkaarten zijn al in de maak, die kunnen besteld worden voor slechts € 1,25 per stuk.
>
> Software onderweg
> Dat ook de software jongens kunnen en willen bijdragen aan het broeikaseffekt bewijst Tom Langeweg die speciale software voor de TomTom en de Navman heeft ontwikkeld waarbij je sneller én langer in de file komt te staan en altijd wegen neemt met veel stoplichten en ander oponthoud. De technische details zullen we je besparen maar een korte testrit demonstreerde de werking zeer overtuigend. Zo kun je rustig zittend in je komfortabele auto, airco aan en ramen open, luisterend naar wat vage nieuwsberichten over gletsjers, poolkappen en permafrost (waarbij ineens veel valt af te dingen op dat 'perma'...) gemakkelijk je steentje bijdragen aan ons aller Eindhoven aan Zee.
>
> www.eindhovenaanzee.eu
>
> Uw EAZ team:
> Elysia Sabornata
> Allard Krijger
> Lorette de Mar
> J.P. Balkenende
> J. van de Veer
> G. Aalscholvers
> Ben Ziner (erelid)

TERUG >>>>